Power yoga


Power yoga is een relatief nieuwe westerse vorm van yoga die van origine gebaseerd is op ashtanga yoga. Ashtanga betekent letterlijk ‘het achtvoudige pad’, een pad van verbinding, waarvan de fysieke yoga zoals we die in het Westen kennen een van de acht ledematen is.

Mijn poweryoga lessen zijn gebaseerd op het yoga systeem van Asthanga yoga,  een dynamische en krachtige vorm van yoga. Elke les start met de zonnegroeten (surya namaskara), een serie bewegingen om op te warmen en de flow van bewegen te vinden. Vervolgens zullen we staande en zittende houdingen (asana’s) doen. De houdingen worden aan elkaar verbonden met een vinyasa, een korte serie bewegingen die zorgt voor balans tussen bewegingen en balans in het lichaam. De les wordt afgesloten met een aantal rustige houding  en savasana, een meditatie of ontspanning.

Poweryoga draait om de balans tussen power (kracht) en ontspanning. Door het verbinden van beweging met de ademhaling, wordt rust en ruimte gecreëerd. Een speciale ademhalingstechniek “ujjayi”  en het focussen van de ogen “dristhi” kan worden gebruikt voor concentratie en verdieping van de houdingen. Door poweryoga creëer je balans in het lichaam, je verbeterd je uithoudingvermogen, je vergroot je power en tegelijkertijd werk je aan het verlengen van spieren (stretchen).  Yoga is voor iedereen! Tijdens de les zullen er uitdagingen worden geboden, maar ook modificaties zodat de houdingen zodat voor iedereen toegankelijk zijn.