Inversions – Workshop


Ontspannen onderste boven!

Tijdens deze workshop gaan we de wereld op zijn kop zetten, door inversies of ook wel omgekeerde houdingen. Omgekeerde houdingen zijn speels en uitdagend, en laten je op een andere manier naar je zelf en de wereld kijken. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel goed voor je! Het bloed s10572196_566106826898621_1687608637543625696_otroomt makkelijker terug naar het hart, je middenrif wordt uitgedaagd en het geeft een gevoel van rust.
In deze workshop gaan we eerst diverse houdingen doen om de rug, heupen, schouders, armen en polsen los te maken en meer bewegingsruimte te creëren. Daarnaast gaan we op een speelse manier kracht en balans opbouwen. Vervolgens gaan we stap voor stap, met behulp van de muur en medecursisten de basis leggen voor de hoofdstand (sirsanana) en de dolfijn (pincha mayurasana). Ik ga je helpen je angst te overwinnen en vanuit je kracht en stabiliteit de houdingen te benaderen zodat er (bijna) geen druk op nek en hoofd zijn.
De hoofdstand (sirsanana) wordt ook wel de koning van de yogahoudingen genoemd, niet alleen vanwege de uitdaging, maar vooral vanwege de vele positieve invloeden van deze houding op lichaam en geest!